Finlanda: Primaria din Helsinki ofera bani cersetorilor romani pentru a se intoarce acasa

0
1506


Autoritatile din capitala finlandeza Helsinki au decis sa le ofere cersetorilor tigani bani pentru a se intoarce in tarile lor de origine – in special Romania si Bulgaria, relateaza Helsingin Sanomat.

Potrivit sursei citate, in jur de 40 de tigani ar urma sa plece din Finlanda, cu noua masini. Cei care vor accepta oferta vor primi bilete de feribot catre Tallinn, iar pentru fiecare autovehicul se vor oferi 300 de euro pentru combustibil. Conditia este ca acestia sa paraseasca teritoriul Finlandei in decurs de doua zile.

Pana atunci, tiganii sunt cazati in adaposturi pentru cazuri de urgenta, ce le-au fost puse la dispozitie de municipalitate odata cu scaderea drastica a temperaturilor. Valul de frig si un incendiu produs duminica trecuta i-au fortat pe acestia sa paraseasca tabara improvizata in care locuiau.

„Unele dintre femeile mai in varsta au spus ca vor sa se intoarca acasa, pentru ca nu stiau ca in Finlanda este atat de frig”, a declarat un reprezentant al centrului care-i gazduieste.

Finlanda: Primaria din Helsinki ofera bani cersetorilor romani pentru a se intoarce acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.