Finlanda ocupa primul loc in topul competitivitatii mondiale

1
1738

Finlanda are cea mai competitiva economie din lume, urmata de Statele Unite, Suedia, Danemarca si Taiwan-ul, potrivit Raportului Global de Competitivitate prezentat la Geneva. Acest raport, emis de Forumul Economic Mondial, surprinde evolutiile a 112 tari pe care le clasifica in functie de mai multi factori de competitivitate. Raportul a fost realizat prin sondarea reprezentantilor mediilor de afaceri de pe intreg mapamondul si masoara competitivitatea prin analiza calitiva a unor elemente precum tehnologia, soliditatea institutiilor publice si mediul macroeconomic.

Finlanda, domiciliul gigantului de telefonie mobila Nokia, a ramas pe primul loc, fiind considerat statul cu cel mai bun climat de afaceri din lume. Statele Unite a obtinut note bune la capitolul tehnologie insa a pierdut la calitatea intitutiilor publice si mediului economic, in particular la capitolul de finante publice, unde a coborat pe pozitia 50. Germania a mai urcat o pozitie pana pe locul 13 iar Franta ajuns pe locul 26, dupa un avans de doua locuri. Potrivit Forumului Economic Mondial, cele doua state si-au inbunatatit performantele la capitolele tehnologie si finante publice, in ciuda deficitelor bugetare cu care se confrunta….

Finlanda ocupa primul loc in topul competitivitatii mondiale

1 COMENTARIU

  1. Chiar va bateti joc? N-a observat nimeni ca articolul lui Gabriel Taranu „Finlanda ocupa primul loc in topul competitivitatii mondiale” este vechi din anul 2003?
    31.10.2003

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.