Finlanda – cea mai bună ţară pentru a fi mamă

0
1537

Finlanda este considerată a fi ţara in care mamele se bucură de cele mai bune condiţii din lume, potrivit unui raport la nivel mondial.

Raportul anual – State of World’s Mothers 2013 ” a fost emis această săptămană de către un ONG internaţional „Save the Children”.

Raportul are un clasament al indicelui Mamelor, arătand condiţiile pentru acestea oferite de 176 de ţări, in care mamele o duc mai bine sau unde se confruntă cu mai multe dificultăţi.

Dintre ţările analizate, Finlanda a fost clasată ca fiind cea mai bună ţară pentru mame, urmată de Suedia, Norvegia, Istanda şi Olanda, pe cand Republica Democrată Congo a fost considerat cel mai dur loc.

Conform raportului anual, una din treizeci de femei insărcinate au murit in R.D. Congo in din cauze materne, in timp ce in Finlanda raportul a fost de una din 12.000.

in ceea ce priveşte educaţia, femeile din R.D. Congo au avut parte de o educaţie medie de 8,5 ani, comparată cu 17 ani in Finlanda.
Aproape 43% din locurile parlamentare finlandeze au fost ocupate de femei, in timp ce raportul in R.D. Congo a fost de doar 8%.

mai mult la :

Finlanda – cea mai bună ţară pentru a fi mamă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.