Cum se trăiește în țara cu corupție zero

0
2158

Prima data cand ajungi in Finlanda ramai placut surprins de cata civilizatie gasesti, in special daca vii dintr-o tara ca Romania. Este una dintre tarile unde gasesti adevaratul sens al civilizatiei. Ramai uimit de amabilitatea si onestitatea oamenilor de pe strada. Daca stii engleza iti este foarte usor sa te intelegi cu localnicii,  aici toata lumea cunoaste aceasta limba.  Finlanda este renumita pentru muzica rock. La tot pasul vezi rockeri, dar niste rockeri civilizati si respectosi.  Este cunoscut  faptul ca din Finlanda au plecat formatii rock celebre la nivel mondial precum Nightwish sau HIM.

Scenic summer panorama of the Market Square (Kauppatori) at the Old Town pier in Helsinki, Finland
Scenic summer panorama of the Market Square (Kauppatori) at the Old Town pier in Helsinki, Finland

Finlanda este una dintre tarile cu cel mai inalt nivel de trai, productivitatea muncii fiind foarte ridicata. Nu este de mirare, tinand cont ca orice lucru ti se pare foarte simplu in acesta tara. Sa deschizi o firma este foarte usor si fara sa faci multa alergatura. Totul este gandit pana la cel mai mic detaliu. Totul se recicleaza, iar multe gospodarii folosesc gunoiul ca sursa de incalzire. In orase, cand astepti autobuzul exista un panou electronic  de unde afli in cat timp iti vine autobuzul. Toata lumea are loc, nimeni nu sta in picioare pentru ca autobuzele vin foarte des. Strazile nu sunt aglomerate, ca in Bucuresti, de exemplu. Oamenii folosesc foarte mult bicicleta si transportul in comun.

In Finlanda politicienii nu au foarte multe privilegii. Nu au imunitate, pensii speciale etc. Finlandezii considera ca politicienii sunt angajatii lor. De coruptie nici nu poate fi vorba, conform unui studiu Word Audit,  Finlanda este considerata o tara fara coruptie. Tot aici exista un sistem de educatie si de sanatate puse la punct.
 
http://www.atlas-geografic.net/cum-se-traieste-in-tara-cu-coruptie-zero/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.