Călăuze din Finlanda pentru trecerea frontierei românești

0
1972

Port-of-Helsinki-e1289562894666 Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi reţinut șapte persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, trei dintre acestea având rolul de călăuze.
În data de 02.11.2014, în jurul orei 03.00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand a observat în apropierea frontierei cu Ungaria, şapte bărbaţi care se deplasau pe jos, peste câmp, spre teritoriul statului vecin.

Aceştia au fost opriţi la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Ungaria. În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor s-a stabilit că bărbații sunt şase cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian, cu vârstele cuprinse între 20 şi 33 de ani, care intenţionau să treacă ilegal în Ungaria. Din cercetări a rezultat că trei dintre cetăţenii irakieni erau rezidenţi finlandezi, au intrat legal în ţară în data de 01.11.2014 şi coordonau întreaga acţiune de trecere ilegală a frontierei, pe numele lor fiind acum întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi. Poliţiştii de frontieră au întocmit migranţilor actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Silja_Symphony_and_icy_sea_lane_South_Harbor_Helsinki_Finland
http://www.arad24.net/2014/11/03/calauze-din-finlanda-pentru-trecerea-frontierei-romanesti/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.