AcasăFinlandaPrima ninsoare în Finlanda, chiar de azi. Fenomenul care i-a uimit pe...

Prima ninsoare în Finlanda, chiar de azi. Fenomenul care i-a uimit pe locuitori

-

În Finlanda, la Tornio a nins astăzi abundent. Tornio este capitala celebrului ținut Laponia, din Finlanda. Orașul este legat, transfrontalier, de celălalat oraș unde a nins astăzi, Haparanda pe partea suedeză.

În ciuda faptului că este un oraș de frontieră, Tornio este un oraș plin de viață, în care zăpada, după cum vă anunțam, a venit mai devreme. Aici a căzut peste 1 metru de zăpadă. Conform datelor meteo, se înregistrează un strat de zăpadă extrem de ridicat în Finlanda până la 80 cm, și în Haparanda, Suedia, de până la 120 cm…

În Finlanda zăpada persistă și în timpul verii

Multe furtuni de zăpadă au adus iarna, când ar trebui să fie aerul mai uscat, spun specialiștii meteorologi. Același lucru s-a întâmplat dincolo de frontieră, în Haparanda, orașul suedez înfrățit cu capitala ținutului Laponia din Finlanda.

„Dacă restul lunilor martie și aprilie se termină cu lipsa topirii zăpezii, scenariul estival este încă relativ rece și umed pentru vestul Scandinaviei. Prin urmare, în cazul undelor de căldură nu atât de extreme în lunile iulie și august, iunie find adesea cu zăpadă în regiune, încă, au fot câteva localități, unde zăpada nu s-a topit, sau vor apărea noi ninsori.”, spun meteorologii nordici.

/playtech.ro/stiri/prima-ninsoare-in-europa-chiar-de-azi-fenomenul-care-i-a-uimit-pe-locuitori-390968

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura