Premierul Finlandei acuză Rusia că ar fi bruiat semnalul GPS în nordul țării în cursul exercițiilor NATO/ Kremlinul respinge acuzațiile

0
3122

Juha Sipila, premierul Finlandei, a declarat că semnalul GPS în nordul țării a fost bruiat în cursul recentelor exerciții NATO din zona Norvegiei, adăugând că este posibil ca Rusia să fi fost responsabilă pentru acest lucru, informează postul BBC News online, potrivit Mediafax.
Șeful Guvernului de la Helsinki a afirmat că semnalul a fost bruiat deliberat, adăugând că Rusia are mijloacele necesare să realizeze acest lucru.
Și Norvegia a comunicat că s-au înregistrat probleme cu semnalul GPS în apropierea frontierelor de nord-vest ale Rusiei, în cursul exercițiilor.
„Este posibil ca Rusia să fi fost factorul perturbator în acest caz. Se știe că Rusia deține astfel de capacități”, a declarat premierul finlandez.
„Este dificil de spus din ce cauze, însă avem motive să credem că ar putea avea legătură cu exercițiile militare în zona frontierelor Norvegiei”, a declarat Wenche Olsen, directorul Autorității Aviatice Civile din Norvegia.

mai mult la : www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.