AcasăFinlandaPetri Sarvamaa: „Armata finlandeză ar putea să se alăture imediat la NATO,...

Petri Sarvamaa: „Armata finlandeză ar putea să se alăture imediat la NATO, în cazul unui conflict”

-

Dintr-o perspectivă finlandeză tot ce se întâmplă în Ucraina, Belarus și acum în Kazahstan este despre Rusia, spune într-un interviu cu Europa Liberă europarlamentarul Petri Sarvamaa (PPE, Finlanda). Deși această țară a optat să stea în afara NATO, nu doar că și-a întărit forțele militare, dar, spune Sarvamaa, „după Marea Britanie și Franța, Finlanda are cea mai solidă armată din Europa. 280.000 de militari foarte bine antrenați, gata de acțiune în câteva zile, și încă 800.000 de cadre în rezervă care ar putea oricând intra în luptă.” Un interviu realizat de Iolanda Bădiliță.

Astăzi aș putea spune că după Marea Britanie și Franța avem cea mai solidă armată din Europa, una dintre cele mai puternice forțe aeriene și de artilerie. 280 000 de militari foarte bine antrenați, gata de acțiune în câteva zile și încă 800 000 de cadre în rezervă care ar putea oricând intra în luptă. Deci nu este o chestiune de ordin militar pentru Finlanda, ci mai degrabă o chestiune de analiză politică cu privire la stabilitatea regiunii Mării Baltice. Împreună cu Suedia, Finlanda poate contribui la stabilitatea nordului Europei. Personal, am pledat pentru intrarea Finlandei în NATO, căci cred că ne-ar aduce mai multe avantaje decât dezavantaje.

 

/moldova.europalibera.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura