Ambasada României în Republica Finlanda :  Comunicatul poliției de frontieră a Finlandei privind regimul de intrare în țară în perioada 13 iulie-11 august. Restricțiile privind intrarea cetățenilor români rămân în vigoare până la data de 11 august.

https://www.raja.fi/…/changes_to_internal_and_external_bord…

Restricțiile la intrarea în Republica Finlanda vor fi parțial ridicate, parțial modificate și parțial extinse în conformitate cu decizia Guvernului, pe baza valorilor limită stabilite de autoritățile medicale, începând de luni, 13 iulie 2020. Restricțiile sunt valabile până la 11 august 2020. Guvernul va revizui deciziile privind restricțiile odată la două săptămâni și va lua noi decizii dacă este necesar. Prin urmare, toate modificările ulterioare vor intra în vigoare începând cu 27 iulie 2020.

Controlul la frontierele interne, adică controlul traficului de frontieră între Finlanda și un alt stat Schengen și restricțiile de intrare, vor fi abolite începând de luni, 13 iulie 2020, în traficul dintre Finlanda și Olanda, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein și Elveția. Anterior, controalele la frontiera internă au fost deja eliminate din traficul dintre Finlanda și Norvegia, Danemarca, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania, precum și în ceea ce privește traficul cu bărci de agrement între statele Schengen. Traficul la frontierele internă este posibil fără restricții pe toate aeroporturile și toate porturile, cu condiția ca zona de trafic să fie deschisă potrivit listei de state sus-menționate. În ceea ce privește traficul cu bărci de agrement, nu este necesară inspecția la frontieră după abolirea controalelor la frontiera internă.
Restricțiile de control la frontierele interne continuă la frontiera terestră finlandeză-suedeză și în ceea ce privește traficul dintre Finlanda și Spania, Luxemburg, Portugalia, Polonia, Franța, Suedia și Republica Cehă, cu excepția traficului cu bărci de agrement. În măsura în care controlul la frontierele interne continuă, traficul de întoarcere în Finlanda, navetiștii și alt trafic necesar este posibil la frontierele interne. Alte transporturi esențiale includ, printre altele, călătoriile în familie și motivele personale esențiale. Traficul necesar include începând cu 13.7.2020 și aranjamentele legate de proprietate.

Restricțiile privind traficul de frontierele externe, adică traficul dintre Finlanda și un stat non-Schengen, vor fi ridicate la 13 iulie 2020 în ceea ce privește traficul dintre Finlanda și Andorra, Cipru, Irlanda, San Marino și Vatican. În măsura în care restricțiile privind traficul la frontierele externe au fost ridicate, traficul la frontierele externe va fi posibil fără restricții, printre altele, la toate aeroporturile și toate porturile, cu condiția ca zona de trafic să fie deschisă. Un străin trebuie să se asigure că îndeplinește condițiile pentru intrare și reședință.

Restricțiile privind traficul de frontierele externe vor continua, cu unele modificări, pentru statele membre ale UE care nu sunt state Schengen, pentru Regatul Unit și anumite state terțe, recomandate de Consiliul Uniunii Europene. Astfel, restricțiile la intrare vor continua în ceea ce privește traficul dintre Finlanda și Bulgaria, Croația, România și Regatul Unit, precum și Monaco, cu restricții similare ca la frontierele interne, aflate în vigoare până la data de 11 august 2020.

Începând cu 13 iulie 2020, călătoriile de afaceri și intrarea din alte motive necesare vor fi permise în traficul dintre Finlanda și Algeria, Australia, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay și China.

Restricțiile privind traficul la frontierele externe rămân neschimbate pentru toate celelalte state non-Schengen. În măsura în care restricțiile privind traficul la frontierele externe rămân neschimbate, întoarcerea în Finlanda și în alte situații justificate este permisă trecerea la frontierele externe. Totodată este permis tranzitul pe aeroport. Admiterea membrilor de familie ai unui cetățean finlandez este posibilă indiferent de cetățenie. Ca o schimbare, este posibilă acostarea navelor de croazieră care sosesc în Finlanda de la 13.07.2020, fără posibilitatea de a vizita țara.

Totodată, se vor deschide noi puncte de trecere a frontierei. Porturile Eckerö și Hanko vor fi deschise traficului de pasageri de la 13 iulie 2020.

Ambasada României în Republica Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.