Finlanda nu va impune restrictii pentru forta de munca din Romania

1
1767

`A fost usor pentru Finlanda sa ia decizia liberalizarii fortei de munca. Decizia se bazeaza pe acelasi principiu ca noii veniti in UE au aceleasi drepturi si privilegii ca oricare alt stat membru`, a precizat Matti Taneli Vanhanen, primul-ministru finlandez dupa intalnirea cu omologul sau roman, Calin Popescu-Tariceanu.

El a aratat ca asteapta ca romanii care vin in Finlanda sa aiba un nivel ridicat de educatie si a oferit exemplul a 150 de romani care lucreaza in cadrul companiei Nokia. In prezent, in Finlanda sunt 900 de muncitori romani, dintre care 250 activeaza in domeniul IT.

Premierul finlandez este convins ca nu vor fi foarte multi romani doritori sa emigreze in Finlanda, bazabdu-se pe date statistice care vorbesc despre un climat potrivit pentru retinerea fortei de munca in Romania: cresterea economica de 7% si numarul tot mai scazut de someri. Concluzia premierului Matti Taneli Vanhanen a fost ca imigrantii din Romania nu reprezinta o problema serioasa pentru Finlanda.DAPP

Premierul Tariceanu a salutat pozitia omologului sau finlandez. Calin Popescu-Tariceanu s-a aflat timp de 2 zile in vizita oficiala in Finlanda, tara care detine presedintia semestriala a UE.

sursa: www.news365.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.