Doi tineri actori români pun bazele unei companii teatrale în Helsinki

0
1690

Cine a urmărit spectacolele lui Radu Afrim i-a remarcat cu siguranţă. David Kozma şi Romulus Chiciuc erau nelipsiţi din acestea, pană la un moment dat, cand au dispărut cu totul. La intrebarea „de ce?” răspunsul e simplu: dragostea. Cum s-au indrăgostit şi cum s-au mutat la Helsinki, dar şi, mai ales, ce fac ei acolo, povesteşte David Kozma. Data viitoare, vă ţinem la curent cu spectacolele făcute de ei, prin Compania European Theatre Collective pe care au infiinţat-o. (C. Modreanu)

Doi tineri actori romani pun bazele unei companii teatrale in Helsinki

Cum am ajuns noi aici? E o poveste lungă, care incepe prin 2005, cand am vizitat festivalul de la Tampere cu spectacolul „3 surori” in regia lui Radu Afrim. Numai că surpriza n-a venit din domeniul teatrului, cum m-aş fi aşteptat, ci din domeniul dragostei (dacă pot să zic aşa).

M-am indrăgostit iremediabil de o actriţă finlandeză şi, cum am simţit şi eu, şi ea că avem mai multe să ne spunem decat in 2, 3 zile, am decis, după o perioadă de navetă Helsinki-Budapesta (unde am făcut un spectacol imediat după festivalul de la Tampere)-Helsinki-Gheorgheni-Helsinki, să ne mutăm impreună şi chiar să ne şi căsătorim…..

De ce am ales să trăim in Helsinki şi nu in Romania nu o să vă explic acuma şi sper că mă veţi inţelege de ce. Cam asta a fost povestea mea. Povestea lui Romi (actorul Romulus Chiciuc) e ca o prelungire a poveştii mele… Pe Romi l-am invitat vara trecută la noi să ne facă o vizită, iar vizita s-a terminat pentru el prin a se indrăgosti de o prietenă a soţiei mele (nu a fost nimic premeditat din partea noastră) şi cum şi el a simţit că nu poate trăi fără dragostea lui, a luat şi el calea „exilului inamorat” spre Helsinki acum cateva luni….

articol complet la Gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.