Cooperare. Politistii de frontiera, pregatiti de finlandezi pentru Schengen

0
1631

O delegatie condusa de seful Politiei de Frontiera Romane, chestorul principal de politie Nelu Pop (foto), incheie astazi o vizita oficiala de trei zile in Finlanda, la invitatia Garzii de Frontiera din aceasta tara, pe tema cooperarii politienesti transfrontaliere.

In cadrul intalnirilor avute de chestorul Nelu Pop, la Helsinki, cu omologul sau, generalul locotenent Jaakko Kaukanen, s-a realizat un schimb de experienta pe linia supravegherii si controlului frontierei si s-a initiat un program-pilot de cooperare romano-finlandeza pe linia schimbului de informatii bazat pe analiza de risc, in contextul viitoarei aderari a Romaniei la Spatiul Schengen.

Un expert finlandez pe probleme de frontiera va executa un training la nivelul IGPFR in domeniul indeplinirii criteriilor de aderare la spatiul Schengen, axat, in special, pe problematica analizei de risc. Membrii delegatiei romane au prezentat activitatile desfasurate de Politia de Frontiera, rezultatele inregistrate pe linia combaterii infractionalitatii transfrontaliere si tendintele fenomenului infractional….http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=136725

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.