Animalele de casa pot dauna sanatatii spun finlandezii

1
2613

Proprietarii de animale sint supusi unor riscuri mai mari de sanatate decit cei care nu detin animale, potrivit unui studiu finlandez, publicat de cercetatorii de la Universitatea Turku. Acelasi studiu sustine ca oamenii care au pe linga ei un animal de companie sint mai grasi, mai putin activi si cu sanatatea mai fragila.

Pisica si ciinele ingrasa

Studiul mentioneaza rezerva ca stapinii animalelor sint in general de virsta mijlocie si tind sa devina tot mai sedentari. „Date culese de la peste 21.000 de finlandezi tineri si de virsta mijlocie, proprietari de animale, au aratat ca acestia sint in general mai predispusi sa se ingrase si sa considere ca au o stare de sanatate precara.

Acest fapt se explica din cauza ca proprietarii de animale sint in general de virsta mijlocie, sint mai putin educati si prezinta mai multi factori de risc sau stau la casa si dau drumul animalelor sa se joace in curte, in loc sa-i plimbe ei”, a explicat Leena K. Koivusilta, autoarea studiului, potrivit Reuters Health.

articol complet la cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. domnu doctor am o fetita care vrea o pisica birmaneza si eu i-am spus ca este supusa sa se inbolnaveasca dar aceasta a zis ca nu vreau sa ii cumpar . ce sa fac sa ii iau sau nu???? va rog contactatima printrun mesaj
    va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.