Sarbatori in Laponia, Timisorenii pot ajunge langa Cercul Polar intr-o excursie de vis

0
510

Agentile de voiaj ofera pachete pentru o veritabila excursie in tara lui Mos Craciun, iar asta a devenit, de vreo doi ani, o adevarata moda.
Directoarea agentiei Recreation Travel Agency din Timisoara, Andreea Munteanu, spune ca acest tip de excursie are mare succes in Bucuresti, dar timisoreni nu se inghesuie pentru a da nas in nas cu Mos Craciun.

Pachetul pe care il ofera agentile include un program in care va puteti plimba cu snowmobilul, cu sanile trase de reni sau chiar veti primi o scrisoare personalizata de la Mos Craciun.

Cu avionul spre Mosu”

Pachetul pe care il ofera agentile include patru nopti de cazare. Preturile pentru a-l vizita pe Mosu”, pentru excursia care incepe in 23 decembrie si se incheie in 27 decembrie, incep de la 1.850 de euro de persoana, la un hotel de patru stele, iar pentru copi, cu reducere, 1.320 de euro. Cea mai ieftina oferta este de 1.400 de euro de persoana. Pentru ca este un pachet relativ nou, Agentia Recreation colaboreaza cu o firma din Bucuresti.

„Se pleaca cu o cursa charter din Bucuresti. In pretul pe care noi il oferim, nu sunt incluse taxele de aeroport si asigurarile de sanatate”, declara Andreea Munteanu.

Decolarea avionului are loc in 22 decembrie, de pe Aeroportul Baneasa, la orele 8,00, iar la amiza, la 12,00, cei care au ales Laponia vor ateriza pe aeroportul din Rovaniemi. Aici vor fi intampinati de un ghid local si vor fi dusi pentru prima data in vizita in satul lui Mos Craciun.

Safari, pescuit la copca sau plimbare cu sani trase de huski

Dupa un mic dejun finlandez, excursionisti vor merge cu snowmobilul, intr-o plimbare gen safari, prin paduri, dupa care va urma concursul „Cine construieste cel mai mare om de zapada”, dar si cum sa faceti lumanari din gheata.

In dimineata Ajunului, cu sania trasa de snowmobil, prin padurile incarcate de zapada, pe o carare luminata de facli, se va ajunge la casa lui Mos Craciun. Fiecare excursionist isi va astepta randul pentru a-l vizita pe Mosu”, dar va putea gusta din traditionalul Porridge finlandez si bauturi calde langa foc, toate acestea intr-un cort tipic lapon numit „kota”. Seara isi va face aparitia Mos Craciun incarcat cu cadouri.

In ziua de Craciun, cei harnici la trezitul de dimineata vor putea participa la o slujba la biserica luterana. Optional, se poate merge si la pescuit la copca sau la schi. Si pentru ca Mosu” nu se poate deplasa fara reni, excursionisi pot vizita o ferma pentru a afla cat mai multe despre parteneri Mosului. Nu poate lipsi o plimbare cu sanile trase de caini huski, dar si cu sani trase de reni. In pretul excursiei sunt incluse si hainele si incaltamintea speciala, termoizolante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here