"Pentru români, închisorile finlandeze sunt mai atractive decât libertatea de acasă"

1
196

Doi romi, cetăţeni romani, au fost arestaţi, in Helsinki, după ce au bătut şi talhărit editorul publicaţiei electronice Uusi Suomi. Incidentul a avut loc pe data de 14 aprilie, in spatele muzeului de Artă modernă Kiasma, din centrul capitalei finlandeze, relatează editorul chiar pe site-ul publicaţiei sale.

Cei doi romani, cu varsta de 16 şi 20 de ani, l-au bătut pe jurnalistul Niklas Herlin, in varstă de 46 de ani. I-au furat portofelul, telefonul şi pachetul de ţigări. Imediat după incident, editorul a anunţat poliţia şi a dat semnalmentele agresorilor, pe baza cărora au fost arestaţi la scurt timp, intr-o gară.

„Am fost xenofob inainte de a fi jefuit. Acum sunt şi mai mult. Este dezgustător ceea ce se intamplă. Aceşti tineri criminali spun că au venit in Finlanda să cerşească. intr-o scurtă perioadă de timp au jefuit oameni in varstă, iar mie mi-au provocat vătămări, poate chiar pentru tot restul vieţii”, a mai precizat editorul care acum are piciorul in ghips. „Este intolerabil că Finlanda primeşte aceşti refugiaţi, care au venit aici doar pentru droguri, ori alte activităţi criminale”, a continuat acesta.

„Poate că in opinia lor, condiţiile din inchisorile finlandeze sunt mai atractive decat libertatea de acasă”.

http://www.evz.ro/detalii/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here