Premierul Finlandei acuză Rusia că ar fi bruiat semnalul GPS în nordul țării în cursul exercițiilor NATO/ Kremlinul respinge acuzațiile

Juha Sipila, premierul Finlandei, a declarat că semnalul GPS în nordul țării a fost bruiat în cursul recentelor exerciții NATO din zona Norvegiei, adăugând că este posibil ca Rusia să fi fost Mai mult »

În Finlanda, oamenii fără adăpost își iau rămas bun de la stradă​

Datorită politicii sale de “locuință primară”, țara mică din Nord a reușit să reducă în mod considerabil numărul persoanelor fără adăpost. Un succes care îi intrigă pe vecinii săi europeni, potrivit Le Mai mult »

Noul preşedinte al Finlandei, Sauli Niinisto, a depus jurământul pentru al doilea mandat

Preşedintele Sauli Niinisto a depus joi jurământul pentru al doilea mandat la conducerea Finlandei, în urma victoriei sale răsunătoare la alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, relatează DPA. Niinisto a obţinut duminică Mai mult »

Un politician din Finlanda solicită retragerea ţării din Uniunea Europeană

Finlanda va părăsi Uniunea Europeană şi se va poziţiona ca Elveţia pentru a îşi proteja independenţa, în cazul în care Laura Huhtasaari, candidatul prezidenţial din partea partidului eurosceptic Adevăraţii Finlandezi, va câştiga Mai mult »

Finlanda: Poliţia a lansat o anchetă după scurgerea în presă a unor documente ultrasecrete

Poliţia finlandeză a lansat luni o anchetă preliminară pentru ‘divulgarea de informaţii privind securitatea naţională’, după publicarea unui articol bazat pe documente secrete în legătură cu activitatea Centrului de informaţii şi analiză Mai mult »

Un sondaj de opinie făcut public duminică a arătat că 59% dintre finlandezi se opun aderării la NATO, în contextul în care secretarul american al apărării, James Mattis, a sosit la Helsinki Mai mult »

Finlanda, Țara cu cel mai performant sistem de educație nu mai face copii

Mesaj pentru politicienii care vor să salveze România cu o strategie naţională de stimulare a natalităţii: lăsaţi stiloul jos, nu se poate. În cel mai bun loc unde ai putea sa creşti Mai mult »

Finlanda: Trei suspecți în ancheta privind atacul cu cuțit, puși în libertate

Trei din cele șapte persoane reținute în cadrul anchetei referitoare la atacul cu cuțit comis pe 18 august la Turku, în sud-vestul Finlandei, și în care au fost ucise două femei, au Mai mult »

Ambasadoarea Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, despre rolul propagandei rusești: „Să creeze neîncredere între instituții și între state“ | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ

Reprezentanta diplomației de la Helsinki consideră că relațiile dintre Finlanda și România nu sunt afectate de celebrul caz în care doctorița de origine română cu cetățenie finlandeză căreia statul finlandez i-a luat Mai mult »

Finlanda le-a oferit cetăţenilor un venit lunar de bază, iar măsura are un efect neaşteptat

Finlanda a introdus, în premieră, un proiect pilot prin care le oferă unor cetăţeni un venit lunar de bază. Iar efectul direct al acestei măsuri a fost unul pozitiv şi neaşteptat, spun Mai mult »

Manuel Costescu, parlamentar USR, în cel mai mare cotidian din Finlanda

“Halusin elämälleni tarkoituksen” – investointipankkiiri Lontoosta lähti kansanedustajaksi Romaniaan. Lontoon Cityn entinen pankkiiri Manuel Costescu valitsee politiikassa mieluummin pienet askeleet kuin ideologian. Mies on entinen Lontoon Cityn pankkiiri. 40-vuotias. Hän kävi maineikkaan Mai mult »

Și la Helsinki în Finlanda, Grindeanu & Dragnea sînt faimoși. “Romanialaiset huutaa : ✊ Yöllä, kuten varkaat !!!”

Romanian presidentti ja hallitus avoimessa sodassa – ”Tätä EU ei ole ymmärtänyt” Presidentti vaatii hallituksen eroa, mutta hallitus ei peräänny. Eroaminen ei kuulu itäeurooppalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Romaniassa maan presidentti ja hallituspuolue sosiaalidemokraatit Mai mult »

în presa din Finlanda despre protestele mamut din Romania ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia? / În ce țară un guvern elimină legile împotriva corupției și iartă criminali?”

Mielenosoittajat vaativat Romanian hallituksen eroa – ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia?” Vaikka pääministeri Sorin Grindeanun johtama hallitus päätti sunnuntaina perua kiistellyn korruptiolain, satojatuhansia ihmisiä Bukarestiin parlamentin Mai mult »

Finlanda se pregătește de RĂZBOI cu Rusia: Centru special de LUPTĂ alături de țări din UE și NATO

Finlanda a anunţat luni înfiinţarea unei organizaţii internaţionale de luptă împotriva ‘ameninţărilor hibride’ – în principal dezinformarea şi radicalizarea venite dinspre Rusia şi gruparea Statul Islamic (SI) – şi care să reunească Mai mult »

Poliția finlandeza a evacuat o tabără de rromi din Tampere. Suspectati de furturi si alte infractiuni, rromii au fost trimisi înapoi în Romania

Poliisi tyhjensi romanien leiripaikan Tampereella Poliisi tyhjensi maanantaina romanien leiripaikan Tampereen Sulkavuoressa. Poliisin mukaan leirin romanialaistaustaisia asukkaita epäillään omaisuusrikoksista. Sulkavuoressa, pelastuslaitoksen harjoitusalueella, arvellaan asuvan noin parikymmentä ulkomaalaista Romania. Paikalla oli useita poliisipartioita. Mai mult »

Interviul cu românul care a ajuns în țara lui Moș Crăciun: “Am semnat contractul, iar câteva ore mai târziu am fost rezervă!”

Nicolae Vasile a semnat cu PS Kemi Kings, un club mai tânăr decât el cu 4 ani, fondat în 1999, prima dată promovat în prima ligă din Finlanda. Rămas liber de contract Mai mult »

Norvegia intentioneaza sa ofere Finlandei un varf muntos cu ocazia centenarului din 2017. Ce presupune acest cadou

Norvegia se gandeste sa ofere Finlandei, care isi va aniversa centenarul in 2017, un varf muntos de 1331 de metri, scrie 20minutes.ch, citeaza Agerpres. Cadoul ar urma sa fie oferit Finlandei anul Mai mult »

Simone Tempestini este pregătit să “zboare” în Finlanda

Simone Tempestini este lider în Junior WRC înaintea etapei finlandeze. Cele mai rapide probe speciale din lume. Etapa a treia din Junior WRC se va desfășura în perioada 28 – 31 iulie Mai mult »

Finlanda dă tonul unei revoluții: fără mașini personale în oraș după 2025

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care Mai mult »

Poliția de frontiera finlandeza a interzis intrarea în țară pe bicicleta prin partea de nord a frontierei ruso-finlandeze, în două puncte de trecere

Decizia autorităților de a interzice accesul în Finlanda pe bicicletă în Salla si Raja-Jooseppi vine din pricia sezonului rece, dar și a refugiaților. ”Aceasta măsură este legată de sezonul hibernal, deplasarile pe Mai mult »

 

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a primit vizita unei delegatii a Parlamentului Finlandei

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a primit, Joi, 10 Mai 2012, la sediul Ministerului, delegaţia Comisiei pentru finanţe, Subcomisia pentru administraţie şi securitate a Parlamentului Finlandei, condusă de preşedintele Tapani Tőlli, delegaţie care a inclus-o şi pe ambasadoarea Finlandei la Bucureşti, E.S. Ulla Väistő.

in cursul discuţiilor, ministruL Corlăţean a subliniat că printre obiectivele prioritare cuprinse in programul de guvernare votat de Parlament la investirea Guvernului se află continuarea indeplinirii obiectivelor stabilite prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe relaţia cu Comisia Europeană, pentru reforma justiţiei şi lupta impotriva corupţiei.

Ministrul Justiţiei a reiterat voinţa politică a noului guvern instalat la Bucureşti de a continua eforturile pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie adoptate de fostul guvern, apeland in acest sens la Parlament pentru a adopta această strategie sub forma unei legi, care să confere documentului o autoritate juridică şi să transmită un semnal politic corespunzător.

Titus Corlăţean a mulţumit delegaţiei parlamentare finlandeze pentru sprijinul acordat unor proiecte in curs de lansare in relaţia cu Romania, dand exemplul proiectului infiinţării la Ministerul Sănătăţii, cu sprijin neguvernamental romanesc şi cu fonduri europene, a unei Direcţii anticorupţie.

Ministrul Justiţiei a exprimat speranţa că la Consiliul pentru Afaceri Interne şi Justiţie care va avea loc la Bruxelles in luna septembrie 2012, potrivit celor stabilite la Consiliul European din luna martie 2012, va fi adoptată decizia admiterii Romaniei in Spaţiul Schengen, inclusiv cu sprijinul Finlandei.

Titus Corlăţean a exprimat de asemenea increderea că raportul de evaluare pe care Comisia Europeană il va adopta in luna iulie a acestui an, legat de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, va fi unul pozitiv, care va sublinia progresele realizate de Romania pe linia indeplinirii obiectivelor asumate pentru realizarea unei justiţii funcţionale, la standarde europene. Ministrul Justiţiei a subliniat faptul că deşi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu are o legătură instituţională cu aderarea Romaniei la Spaţiul Schengen, adoptarea unui raport pozitiv pe această temă de către Comisia Europeană va putea intări increderea Statelor Membre ale Uniunii Europene că Romania are capacitatea de a aplica cu succes standardele impuse de statutul de ţară membră a Spaţiului Schengen.

Delegaţia parlamentară finlandeză a salutat progresele realizate de Romania in reforma justiţiei şi lupta impotriva corupţiei. E.S. doamna ambasador Ulla Väistő a reiterat poziţia exprimată de ministrul finlandez pentru afaceri europene cu ocazia recentei sale vizite la Bucureşti, potrivit căreia Finlanda susţine aderarea Romaniei la Spaţiul Schengen in două etape, in contextul confirmării progreselor in domeniu prin raportul Comisiei Europene legat de Mecanismul de Cooperare şi Verificare in domeniul justiţiei, din luna iulie 2012.

E.S. ambasador Ulla Väistő a subliniat că Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost util pentru Romania şi că acesta şi-a atins scopul de imbunătăţire a imaginii Romaniei in ochii investitorilor străini.

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a primit vizita unei delegatii a Parlamentului Finlandei

Comentarii

Comentarii

Comentariu

%d blogeri au apreciat: