Imaginea zilei. Cum vin la școală elevii unei școli din Finlanda la – 17 grade

Afară este -17C, iar la o școală din Oulu, Finlanda, țară cu cel mă bun sistem educațional și printre cele mai prospere din lume, din 1200 elevi, o mie vin la școală Mai mult »

Premierul Finlandei acuză Rusia că ar fi bruiat semnalul GPS în nordul țării în cursul exercițiilor NATO/ Kremlinul respinge acuzațiile

Juha Sipila, premierul Finlandei, a declarat că semnalul GPS în nordul țării a fost bruiat în cursul recentelor exerciții NATO din zona Norvegiei, adăugând că este posibil ca Rusia să fi fost Mai mult »

În Finlanda, oamenii fără adăpost își iau rămas bun de la stradă​

Datorită politicii sale de “locuință primară”, țara mică din Nord a reușit să reducă în mod considerabil numărul persoanelor fără adăpost. Un succes care îi intrigă pe vecinii săi europeni, potrivit Le Mai mult »

Noul preşedinte al Finlandei, Sauli Niinisto, a depus jurământul pentru al doilea mandat

Preşedintele Sauli Niinisto a depus joi jurământul pentru al doilea mandat la conducerea Finlandei, în urma victoriei sale răsunătoare la alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, relatează DPA. Niinisto a obţinut duminică Mai mult »

Un politician din Finlanda solicită retragerea ţării din Uniunea Europeană

Finlanda va părăsi Uniunea Europeană şi se va poziţiona ca Elveţia pentru a îşi proteja independenţa, în cazul în care Laura Huhtasaari, candidatul prezidenţial din partea partidului eurosceptic Adevăraţii Finlandezi, va câştiga Mai mult »

Finlanda: Poliţia a lansat o anchetă după scurgerea în presă a unor documente ultrasecrete

Poliţia finlandeză a lansat luni o anchetă preliminară pentru ‘divulgarea de informaţii privind securitatea naţională’, după publicarea unui articol bazat pe documente secrete în legătură cu activitatea Centrului de informaţii şi analiză Mai mult »

Un sondaj de opinie făcut public duminică a arătat că 59% dintre finlandezi se opun aderării la NATO, în contextul în care secretarul american al apărării, James Mattis, a sosit la Helsinki Mai mult »

Finlanda, Țara cu cel mai performant sistem de educație nu mai face copii

Mesaj pentru politicienii care vor să salveze România cu o strategie naţională de stimulare a natalităţii: lăsaţi stiloul jos, nu se poate. În cel mai bun loc unde ai putea sa creşti Mai mult »

Finlanda: Trei suspecți în ancheta privind atacul cu cuțit, puși în libertate

Trei din cele șapte persoane reținute în cadrul anchetei referitoare la atacul cu cuțit comis pe 18 august la Turku, în sud-vestul Finlandei, și în care au fost ucise două femei, au Mai mult »

Ambasadoarea Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, despre rolul propagandei rusești: „Să creeze neîncredere între instituții și între state“ | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ

Reprezentanta diplomației de la Helsinki consideră că relațiile dintre Finlanda și România nu sunt afectate de celebrul caz în care doctorița de origine română cu cetățenie finlandeză căreia statul finlandez i-a luat Mai mult »

Finlanda le-a oferit cetăţenilor un venit lunar de bază, iar măsura are un efect neaşteptat

Finlanda a introdus, în premieră, un proiect pilot prin care le oferă unor cetăţeni un venit lunar de bază. Iar efectul direct al acestei măsuri a fost unul pozitiv şi neaşteptat, spun Mai mult »

Manuel Costescu, parlamentar USR, în cel mai mare cotidian din Finlanda

“Halusin elämälleni tarkoituksen” – investointipankkiiri Lontoosta lähti kansanedustajaksi Romaniaan. Lontoon Cityn entinen pankkiiri Manuel Costescu valitsee politiikassa mieluummin pienet askeleet kuin ideologian. Mies on entinen Lontoon Cityn pankkiiri. 40-vuotias. Hän kävi maineikkaan Mai mult »

Și la Helsinki în Finlanda, Grindeanu & Dragnea sînt faimoși. “Romanialaiset huutaa : ✊ Yöllä, kuten varkaat !!!”

Romanian presidentti ja hallitus avoimessa sodassa – ”Tätä EU ei ole ymmärtänyt” Presidentti vaatii hallituksen eroa, mutta hallitus ei peräänny. Eroaminen ei kuulu itäeurooppalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Romaniassa maan presidentti ja hallituspuolue sosiaalidemokraatit Mai mult »

în presa din Finlanda despre protestele mamut din Romania ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia? / În ce țară un guvern elimină legile împotriva corupției și iartă criminali?”

Mielenosoittajat vaativat Romanian hallituksen eroa – ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia?” Vaikka pääministeri Sorin Grindeanun johtama hallitus päätti sunnuntaina perua kiistellyn korruptiolain, satojatuhansia ihmisiä Bukarestiin parlamentin Mai mult »

Finlanda se pregătește de RĂZBOI cu Rusia: Centru special de LUPTĂ alături de țări din UE și NATO

Finlanda a anunţat luni înfiinţarea unei organizaţii internaţionale de luptă împotriva ‘ameninţărilor hibride’ – în principal dezinformarea şi radicalizarea venite dinspre Rusia şi gruparea Statul Islamic (SI) – şi care să reunească Mai mult »

Poliția finlandeza a evacuat o tabără de rromi din Tampere. Suspectati de furturi si alte infractiuni, rromii au fost trimisi înapoi în Romania

Poliisi tyhjensi romanien leiripaikan Tampereella Poliisi tyhjensi maanantaina romanien leiripaikan Tampereen Sulkavuoressa. Poliisin mukaan leirin romanialaistaustaisia asukkaita epäillään omaisuusrikoksista. Sulkavuoressa, pelastuslaitoksen harjoitusalueella, arvellaan asuvan noin parikymmentä ulkomaalaista Romania. Paikalla oli useita poliisipartioita. Mai mult »

Interviul cu românul care a ajuns în țara lui Moș Crăciun: “Am semnat contractul, iar câteva ore mai târziu am fost rezervă!”

Nicolae Vasile a semnat cu PS Kemi Kings, un club mai tânăr decât el cu 4 ani, fondat în 1999, prima dată promovat în prima ligă din Finlanda. Rămas liber de contract Mai mult »

Norvegia intentioneaza sa ofere Finlandei un varf muntos cu ocazia centenarului din 2017. Ce presupune acest cadou

Norvegia se gandeste sa ofere Finlandei, care isi va aniversa centenarul in 2017, un varf muntos de 1331 de metri, scrie 20minutes.ch, citeaza Agerpres. Cadoul ar urma sa fie oferit Finlandei anul Mai mult »

Simone Tempestini este pregătit să “zboare” în Finlanda

Simone Tempestini este lider în Junior WRC înaintea etapei finlandeze. Cele mai rapide probe speciale din lume. Etapa a treia din Junior WRC se va desfășura în perioada 28 – 31 iulie Mai mult »

Finlanda dă tonul unei revoluții: fără mașini personale în oraș după 2025

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care Mai mult »

 

Intrevederea ministrului Teodor Baconschi cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Migratie

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 7 februarie, o intrevedere cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene şi Migraţie, Astrid Thors, in cadrul vizitei acesteia la Bucureşti. Romania şi Finlanda sunt implicate direct in procese importante pentru securitatea şi bunăstarea Uniunii Europene. Astfel, intre cele două state există un dialog susţinut şi consistent, cu perspective certe de dezvoltare.

Romania şi Finlanda gestionează cele mai lungi două segmente ale frontierei terestre a UE (aproximativ 1.870 km pentru Romania, faţă de 2.200 km pentru Finlanda), aducand un aport substanţial la siguranţa indivizibilă a cetăţenilor europeni. in acelaşi timp, cele două ţări sunt actori centrali ai unor iniţiative europene majore, Strategia UE pentru Regiunea Dunării, respectiv procesul de cooperare la Marea Baltică. Exploatarea complementarităţii celor două iniţiative va aduce beneficii populaţiilor din cele două regiuni.

intalnirea cu oficialul finlandez a oferit ministrului roman al Afacerilor Externe un nou prilej de a sublinia obiectivul Romaniei de aderare la spaţiul Schengen in 2011. Demnitarul roman a arătat că ţara noastră a indeplinit cu succes toate criteriile de aderare, fapt confirmat de adoptarea Rapoartelor de evaluare. A precizat că Romania contează pe susţinerea Finlandei pentru atingerea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen in acest an, “fără derogări de la regulile şi principiile agreate la nivel european”.

Ministrul Baconschi a evidenţiat interesul pentru expertiza finlandeză in domeniul securizării graniţelor, avand in vederea că Romania şi Finlanda se confruntă cu probleme similare: “Avem de gestionat a doua cea mai lungă graniţă UE după cea ruso-finlandeză, aşadar schimbul de experienţă bilateral in acest domeniu este vital. Aşteptăm ca vecinii bulgari să fie reevaluaţi in martie şi dorim o decizie constructivă pană la sfarşitul preşedinţiei ungare. Securitatea europeană este indivizibilă şi ne dorim ca, impreună cu toate statele membre, să ameliorăm capacitatea noastră de a apăra cum se cuvine intreaga frontieră a Uniunii”, a declarat ministrul roman de externe.

Ministrul Astrid Thors a arătat că “Finlanda susţine aderarea Romaniei şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, dar modul in care se va aborda aderarea se află in mana preşedinţiei ungare”.

in acelaşi timp, in ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), oficialul finlandez a declarat că “acesta reprezintă o chestiune distinctă şi sperăm că avansează, intr-o cooperare bună cu celelalte state membre”.

Referitor la incluziunea socială şi combaterea discriminării romilor, ministrul roman de externe a prezentat progresele realizate de Romania pentru actualizarea strategiei naţionale şi acţiunile intreprinse recent, cu accent pe implicarea mai susţinută a administraţiei locale in proiecte destinate acestei minorităţi. Părţile au agreat asupra necesităţii unei Strategii europene pentru romi, care nu poate inlocui insă eforturile statelor membre in domeniu.

O temă importantă pe agenda discuţiilor a reprezentat-o şi Strategia Dunării. in mod particular, ministrul Baconschi a propus “un schimb sistematic de experienţă in ceea ce priveşte paralelismul dintre cooperarea la Marea Baltică şi Strategia pentru Dunăre”.

La randul său, ministrul finlandez pentru Afaceri Europene şi Migraţie a subliniat că “Guvernul finlandez este bucuros să susţină Strategia Dunării, deoarece Dunărea se află in inima Europeişi sper că vom avea un schimb de experienţă constructiv, referitor la modul cum implementăm strategia macroregională in zona noastră, strategia pentru Marea Baltică. Aveţi obiective un pic diferite, dar mediul, modul de comunicare, spiritul antreprenorial sunt in centrul ambelor strategii”.

….Intrevederea ministrului Teodor Baconschi cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Migratie

Comentarii

Comentarii

Comentariu

%d blogeri au apreciat: