Manuel Costescu, parlamentar USR, în cel mai mare cotidian din Finlanda

„Halusin elämälleni tarkoituksen” – investointipankkiiri Lontoosta lähti kansanedustajaksi Romaniaan. Lontoon Cityn entinen pankkiiri Manuel Costescu valitsee politiikassa mieluummin pienet askeleet kuin ideologian. Mies on entinen Lontoon Cityn pankkiiri. 40-vuotias. Hän kävi maineikkaan Mai mult »

Și la Helsinki în Finlanda, Grindeanu & Dragnea sînt faimoși. „Romanialaiset huutaa : ✊ Yöllä, kuten varkaat !!!”

Romanian presidentti ja hallitus avoimessa sodassa – ”Tätä EU ei ole ymmärtänyt” Presidentti vaatii hallituksen eroa, mutta hallitus ei peräänny. Eroaminen ei kuulu itäeurooppalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Romaniassa maan presidentti ja hallituspuolue sosiaalidemokraatit Mai mult »

în presa din Finlanda despre protestele mamut din Romania ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia? / În ce țară un guvern elimină legile împotriva corupției și iartă criminali?”

Mielenosoittajat vaativat Romanian hallituksen eroa – ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia?” Vaikka pääministeri Sorin Grindeanun johtama hallitus päätti sunnuntaina perua kiistellyn korruptiolain, satojatuhansia ihmisiä Bukarestiin parlamentin Mai mult »

Finlanda se pregătește de RĂZBOI cu Rusia: Centru special de LUPTĂ alături de țări din UE și NATO

Finlanda a anunţat luni înfiinţarea unei organizaţii internaţionale de luptă împotriva ‘ameninţărilor hibride’ – în principal dezinformarea şi radicalizarea venite dinspre Rusia şi gruparea Statul Islamic (SI) – şi care să reunească Mai mult »

Poliția finlandeza a evacuat o tabără de rromi din Tampere. Suspectati de furturi si alte infractiuni, rromii au fost trimisi înapoi în Romania

Poliisi tyhjensi romanien leiripaikan Tampereella Poliisi tyhjensi maanantaina romanien leiripaikan Tampereen Sulkavuoressa. Poliisin mukaan leirin romanialaistaustaisia asukkaita epäillään omaisuusrikoksista. Sulkavuoressa, pelastuslaitoksen harjoitusalueella, arvellaan asuvan noin parikymmentä ulkomaalaista Romania. Paikalla oli useita poliisipartioita. Mai mult »

Interviul cu românul care a ajuns în țara lui Moș Crăciun: „Am semnat contractul, iar câteva ore mai târziu am fost rezervă!”

Nicolae Vasile a semnat cu PS Kemi Kings, un club mai tânăr decât el cu 4 ani, fondat în 1999, prima dată promovat în prima ligă din Finlanda. Rămas liber de contract Mai mult »

Norvegia intentioneaza sa ofere Finlandei un varf muntos cu ocazia centenarului din 2017. Ce presupune acest cadou

Norvegia se gandeste sa ofere Finlandei, care isi va aniversa centenarul in 2017, un varf muntos de 1331 de metri, scrie 20minutes.ch, citeaza Agerpres. Cadoul ar urma sa fie oferit Finlandei anul Mai mult »

Simone Tempestini este pregătit să “zboare” în Finlanda

Simone Tempestini este lider în Junior WRC înaintea etapei finlandeze. Cele mai rapide probe speciale din lume. Etapa a treia din Junior WRC se va desfășura în perioada 28 – 31 iulie Mai mult »

Finlanda dă tonul unei revoluții: fără mașini personale în oraș după 2025

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care Mai mult »

Poliția de frontiera finlandeza a interzis intrarea în țară pe bicicleta prin partea de nord a frontierei ruso-finlandeze, în două puncte de trecere

Decizia autorităților de a interzice accesul în Finlanda pe bicicletă în Salla si Raja-Jooseppi vine din pricia sezonului rece, dar și a refugiaților. ”Aceasta măsură este legată de sezonul hibernal, deplasarile pe Mai mult »

Ziua Dobrogei in Finlandala Espoo. Ziua Dobrogei/ Dobrogean päivää/ Dobrogea Day

Emisiune despre Ziua Dobrogei in Finlanda precum și impresii despre Finlanda a realizatorilor. Watch video! Românii din Finlanda au petrecut românește de „Ziua Dobrogei” Românii din orașul finlandez Espoo s-au simțit ca Mai mult »

Surpriză IMENSĂ! Titlul în Finlanda a fost cîştigat de o echipă cu un stadion de 5000 de locuri şi valoarea lotului mai mică decât cota lui Varela

Surpriză imensă în campionatul Finlandei! Noua campioană este Seinajoen Jalkapallokerho, o echipă dintr-un oraş cu 60.000 de locuitori şi un stadion de 5000 de locuri. Tensiunea cîştigării titlului s-a întins pînă în Mai mult »

Euro 2016: Finlanda, adversara tricolorilor din preliminarii, isi schimba selectionerul

Finlanda va avea un nou antrenor principal in persoana lui Hans Backe, informeaza Reuters. Finlandezii fac parte din aceeasi grupa cu Romania in preliminariile pentru Euro 2016 (se va desfasura in Franta). Mai mult »

Finlanda, somată de către Parlament să negocieze un Grexit la Bruxelles

Ministrul finlandez al Finanţelor Alexander Stubb a fost somat sâmbătă de către Parlamentul ţării sale să negocieze o ieşire a Greciei din zona euro (Grexit), a anunţat sâmbătă seara televiziunea publică Yle. Mai mult »

Chiar si la Helsinki finlandezii discuta astazi pe strada „La Români pîna si premierul fura”

Romanian pääministeri sai syytteet korruptiosta Romanian pääministeri Victor Ponta sai maanantaina syytteet muun muassa rahanpesusta ja veronkierrosta. Rikostutkinnan vuoksi Pontan varallisuus on jäädytetty. Pääministeri itse kieltää toimineensa väärin. Viime sunnuntaina Ponta ilmoitti Mai mult »

S-A CONFIRMAT! OMUL DE ȘTIINȚĂ NORD-COREEAN ESTE ÎN FINLANDA

Ziarul britanic „Independent”, precum și, de asemenea, Royal Tv au raportat despre omul de știință nord-coreean  care a fugit în Finlanda, împreună cu nenumărate date secrete dintr-un laborator nord-coreean, privind dezvoltarea armelor Mai mult »

Ponta iesi afara | Ponta päästä pois täältä ! Toata presa din Finlanda scrie astazi : Viranomaiset epäilevät Romanian pääministeriä korruptiosta

Romanian viranomaiset ilmoittivat perjantaina aloittaneensa rikostutkinnan pääministeri Victor Ponnasta. Korruptiosyyttäjän mukaan Pontaa epäillään muun muassa rahanpesusta ja verorikoksista, uutistoimisto Reuters kertoo. Rikostutkinta pääministeriä vastaan on tuorein korruption vastaisen viraston näyttävistä tutkinnoista korkeassa Mai mult »

Situl Finlanda.ro cauta partener un transportator care face curse regulate Romania-Finlanda

Cautam „Carauş” carea sa efectueze regulat curse Romania – Finlanda. Avem nevoie de un colaborator care sa proceseze cererile primite în situl si grupul nostru, pentru transport persoane si pachete pe ruta Mai mult »

VIDEO / Românca din Finlanda, căreia i-au fost smulşi copiii din braţe: „Băiatul meu striga încontinuu că sunt bătuţi şi că îi omoară”

O mamă trăieşte o durere de neînchipuit! Camelia Jalakobski, o româncă stabilită în Finlanda, a fost victima soţului ei, care a apelat la orice metodă prin care să o departă de cei Mai mult »

Specialitati românesti prezentate finlandezilor la Helsinki

Vreme extraordinarã si arome românesti în parcul Esplanadi, Helsinki! Vã asteptãm în spatele statuii Runeberg, în directia Teatrului Suedez. Hieno sää suosii tänään Ravintolapäivään osallistujia! Tervetuloa tutustumaan romanialaiseen keittiöön kojullamme, joka sijaitsee Mai mult »

 

Intrevederea ministrului Teodor Baconschi cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Migratie

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 7 februarie, o intrevedere cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene şi Migraţie, Astrid Thors, in cadrul vizitei acesteia la Bucureşti. Romania şi Finlanda sunt implicate direct in procese importante pentru securitatea şi bunăstarea Uniunii Europene. Astfel, intre cele două state există un dialog susţinut şi consistent, cu perspective certe de dezvoltare.

Romania şi Finlanda gestionează cele mai lungi două segmente ale frontierei terestre a UE (aproximativ 1.870 km pentru Romania, faţă de 2.200 km pentru Finlanda), aducand un aport substanţial la siguranţa indivizibilă a cetăţenilor europeni. in acelaşi timp, cele două ţări sunt actori centrali ai unor iniţiative europene majore, Strategia UE pentru Regiunea Dunării, respectiv procesul de cooperare la Marea Baltică. Exploatarea complementarităţii celor două iniţiative va aduce beneficii populaţiilor din cele două regiuni.

intalnirea cu oficialul finlandez a oferit ministrului roman al Afacerilor Externe un nou prilej de a sublinia obiectivul Romaniei de aderare la spaţiul Schengen in 2011. Demnitarul roman a arătat că ţara noastră a indeplinit cu succes toate criteriile de aderare, fapt confirmat de adoptarea Rapoartelor de evaluare. A precizat că Romania contează pe susţinerea Finlandei pentru atingerea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen in acest an, „fără derogări de la regulile şi principiile agreate la nivel european”.

Ministrul Baconschi a evidenţiat interesul pentru expertiza finlandeză in domeniul securizării graniţelor, avand in vederea că Romania şi Finlanda se confruntă cu probleme similare: „Avem de gestionat a doua cea mai lungă graniţă UE după cea ruso-finlandeză, aşadar schimbul de experienţă bilateral in acest domeniu este vital. Aşteptăm ca vecinii bulgari să fie reevaluaţi in martie şi dorim o decizie constructivă pană la sfarşitul preşedinţiei ungare. Securitatea europeană este indivizibilă şi ne dorim ca, impreună cu toate statele membre, să ameliorăm capacitatea noastră de a apăra cum se cuvine intreaga frontieră a Uniunii”, a declarat ministrul roman de externe.

Ministrul Astrid Thors a arătat că „Finlanda susţine aderarea Romaniei şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, dar modul in care se va aborda aderarea se află in mana preşedinţiei ungare”.

in acelaşi timp, in ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), oficialul finlandez a declarat că „acesta reprezintă o chestiune distinctă şi sperăm că avansează, intr-o cooperare bună cu celelalte state membre”.

Referitor la incluziunea socială şi combaterea discriminării romilor, ministrul roman de externe a prezentat progresele realizate de Romania pentru actualizarea strategiei naţionale şi acţiunile intreprinse recent, cu accent pe implicarea mai susţinută a administraţiei locale in proiecte destinate acestei minorităţi. Părţile au agreat asupra necesităţii unei Strategii europene pentru romi, care nu poate inlocui insă eforturile statelor membre in domeniu.

O temă importantă pe agenda discuţiilor a reprezentat-o şi Strategia Dunării. in mod particular, ministrul Baconschi a propus „un schimb sistematic de experienţă in ceea ce priveşte paralelismul dintre cooperarea la Marea Baltică şi Strategia pentru Dunăre”.

La randul său, ministrul finlandez pentru Afaceri Europene şi Migraţie a subliniat că „Guvernul finlandez este bucuros să susţină Strategia Dunării, deoarece Dunărea se află in inima Europeişi sper că vom avea un schimb de experienţă constructiv, referitor la modul cum implementăm strategia macroregională in zona noastră, strategia pentru Marea Baltică. Aveţi obiective un pic diferite, dar mediul, modul de comunicare, spiritul antreprenorial sunt in centrul ambelor strategii”.

….Intrevederea ministrului Teodor Baconschi cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Migratie

Comentarii

Comentarii

Comentariu

%d blogeri au apreciat: