Finlanda este locul cel mai bun din lume pentru a fi mamă

realizat de către organizația ‘Salvați Copiii’ Mai mult »

Suntem un grup de români ce doresc să aducă valoare comunitatii românesti din Finlanda

Haideți impreună să transformăm comunitatea romanească din Finlanda in mai bine Mai mult »

Vizita domnului ambasador Cătălin Avramescu în orașul Salo

in data de 24.03.2014, domnul Cătălin Avramescu, ambasadorul Romaniei in Finlanda, a efectuat o deplasare in orașul Salo Mai mult »

La Ambasada României la Helsinki

a avut loc evenimentul “Sărbătoarea Primăverii” adresat copiilor și părinților. Mai mult »

La Ambasada Romaniei din Helsinki

Ambasada Romaniei din Finlanda Mai mult »

 

Finlanda: “Un sprijin militar al NATO, acordat Kiev-ului, este IMPOSIBIL”

Uniunea Europeană şi NATO nu vor putea asigura sprijin militar Ucrainei, susţine premierul finlandez, Alexander Stubb (foto), într-un interviu acordat postului de televiziune Yle.

“Sunt sigur că nu există o asemenea variantă. NATO furnizează asistenţă militară doar statelor membre şi asta se ştie foarte bine deja. La rândul ei, Uniunea Europeană nu are capacitatea să asigure un asemenea sprijin”, declară oficialul de la Helsinki.

Finlanda consideră că a sosit momentul pentru reglementarea conflictului din Ucraina

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, consideră că a sosit momentul pentru reglementarea situaţiei de criză din estul Ucrainei.

El a făcut această declaraţie la Kiev, după negocierile purtate cu omologul ucrainean, Piotr Poroşenko.

Finlanda este cea mai afectată ţară din zona euro de interdicţiile impuse de Rusia

Finlanda susţine că efectele negative pe care criza din Ucraina le are asupra economiei sale sunt mai mari decât asupra oricărei alte ţări din zona euro, deşi a sprijinit decizia Uniunii Europene (UE) de a extinde sancţiunile împotriva Rusiei.

Ponta efectuează o vizita oficiala în Finlanda

Premierul Victor Ponta va face, luni și marți, două vizite oficiale în Finlanda și Lituania, pentru consolidarea dialogului politic, dinamizarea cooperării economice și asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene. Șeful Guvernului tocmai a încheiat o vizită oficială în Turcia, unde s-a întâlnit cu omologul său de la Istanbul, Recep Tayyip Erdogan.

Finlanda, țara în care bebelușii dorm în cutii de carton. Tradiția veche de peste 70 de ani a dus la scăderea ratei mortalității infantile

Kit-ul mamei începătoare” este un proiect aplicat cu succes în Finlanda, iar rezultatele vorbesc de la sine. Respectând această tradiție veche de 75 de ani, Finlanda se numără astăzi printre țările cu cea mai mică rată a mortalității infantile, potrivit BBC, care a realizat un reportaj amplu dedicat cutiei-minune care a schimbat viețile a mii de femei, devenind un simbol al ideii de egalitate și al importanței copilului.